Vilka bonusspel finns det?

Beroende på vilken typ av bonusspel man är ute efter så kan det vara en djungel att försöka hitta rätt automater där ute, speciellt när det kommer till slot machines på nätet. Här har vi gjort en kort lathund som förhoppningsvis kan guida dig lite på vägen mot de bästa bonusspelen:

Kong: The 8th Wonder of the World

Kong: The 8th Wonder of the World har två stycken bonusspel: ett som utspelar sig i djungeln på Scull Island, och ett som utspelar sig i New York. I Skull Island Bonus visas en karta av Skull Island med tretton olika platser. Om du klickar på en av platserna hittar du antingen någon form av odjur eller King Kong. Beroende på vilken typ av odjur du hittar så varierar vinsten, och King Kong ger själv högsta vinst. Om du lyckas matcha tre odjur, eller hittar King Kong, så avslutas bonusspelet och du hamnar i New York.

Bonusspelet som utspelar sig i New York kallas för City Tower Bonus. Där tar du kontroll över King Kong, som när du äntrar spelet har klättrat upp på höghuset som vi minns från filmen. Tre gånger kommer Kong att attackeras av attackflygplan som vill skjuta ner honom. Varje gång det händer så måste du välja vilket av flygplanen du vill slå ner ur luften genom att klicka på motsvarande pil. När du fått ner tre plan avslutas bonusspelet och du hamnar djungeln på Skull Island igen.

Boom Brothers

Boom Brothers är en 3D-videoslot med underjordiskt gruvtema. Tillsammans med bröderna Boom är du på jakt efter underjordens dolda skatter… I det här bonusspelet så tävlar de tre bröderna Boom om att komma först till olika bonusvinster med hjälp av varsin gruvvagn. Under järnvägarna visas från början tre stycken små vagnar. Klicka på en av dem för att ta reda på vilken av dvärgarna som ska få gå ett eller flera steg framåt. Det tar totalt fem steg för en Boom Brother att nå en bonusvinst. Ett lite svårstyrt bonusspel som mest är roligt tidsfördriv, men det är roligt att se bröderna Boom tävla!

Big Kahuna

I Hawaii-inspirerade Big Kahuna handlar det om att vinna stort i videosloten. Spelet har två bonusspel. För att aktivera det första bonusspelet måste du få tre, fyra eller fem ”Mask”-symboler på en vinstlinje. Dessa leder till en bonusrunda där du får välja mellan ett antal masker. Bakom dem gömmer sig olika bonusbelopp som läggs ihop tills du råkar vända på en mask där det står Collect…

I det andra bonusspelet får du möjligheten välja mellan en massa olika frukter. Precis som i spelet med maskerna så krävs det tre, fyra eller fem symboler på en linje för att få tillgång till bonusspelet, men här gången är det vulkansymboler som gäller. Själva bonusspelet går ut på att du klickar på en av frukterna´. Om du klickat på rätt frukt så visas det bonusbelopp som du vinner, drar du nitlott (nitfrukt?) så avslutas bonusrundan och du återgår till den vanliga videosloten.

Gladiator

Gladiator är en videoslot baserad på filmen med samma namn. Temat är förstås inspirerat av det antika Rom, med symboler som bland annat Colosseum, gladiatorhjälmar och förstås också karaktärer ur filmen. Spelet har två olika bonusspel: Gladiator och Colloseum.

Gladiatorspelet aktiveras när 3 wild-symboler visas var som helst på hjulen två, tre och fyra. I bonusspelet visas ett stort fönster mitt i av skärmen där nio stycken hjälmar i antingen guld, silver eller brons visas för spelaren. Var och en av dessa är värda tio, fem eller dubbla din totala insats. Vinsten från Galdiatorbonusspelet är helt enkelt totalvärdet på de nio visade hjälmarna.

Colosseumbonusspelet dyker upp när tre eller fler så kallade scattersymboler visas någonstans på hjulen. Först visas en stenplatta med 4 rader och 5 kolumner bestående av ”gatustenar”. Starta från den nedersta raden och välj en sten i taget för att vinna. Alla stenar från den första raden kommer att bestämma hur många frispel du kommer att få. Alla stenarna på rad två avgär hur stor din vinstmultiplikator blir under frispelen. Alla stenar på rad tre avgör vilken symbol som kommer att fungera som extra scatter-symbol för dig, och på rad fyra så bestäms slutligen vilken symbol som blir ”xtra wild”. När du är klar med dina val så börjar frispelen.